În cursul acestei săptămâni va fi supus votului un Plan Urbanistic Zonal cu 14 blocuri – 1.000 de apartamente, lângă Spitalul Arcadia. Suprafața disponibilă este de aproape 3,7 hectare. La ultimele etaje vor fi amenajate și penthouse-uri. Nu demult, pe propria cheltuială, Primăria Iași a construit un pod ca să asigure accesul în zonă. Proiectul prevede și amenajarea unor sensuri giratorii
Un proiect imobiliar important este pe cale să fie votat în ședința ordinară a Consiliului Local Iași, din data de 27.03.2024.
Pe ordinea de zi se află Planul Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de Proaktiv Communications SRL (Brașov) și KMS Pro Construct SRL (Iași).
Conform PUZ, complexul va fi format din 14 imobile de locuințe colective, cu un regim maxim de înălțime 2S+P+20E.
Șase blocuri vor avea 15 etaje, plus penthouse, iar 6 blocuri vor avea 12 etaje plus penthouse. Ultimele două sunt prevăzute cu 20 de etaje.
Terenul studiat are suprafața de 37.170 metri pătrați și este situat pe strada Cicoarei, nr.3, vizavi de Spitalul Arcadia.
Indicatorii urbanistici propuși sunt: procent de ocupare a terenului – 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 4 și 30 la sută spații verzi.
Cine construiește blocurile de lângă Spitalul Arcadia
Firma din Brașov este controlată de Roxana-Mihaela Neacșu, dar din 2021 apare ca asociat și afaceristul George Steinberg, cetățean român și israelian, implicat în mai multe proiecte imobiliare din țară.
Firma din Iași este controlată de Cătălin Andreea Moga și deține o cotă foarte mică din proiectul de pe strada Cicoarei.
Reprezentantul dezvoltatorului a spus că soluția nu este finală, conform PUZ.
„Voi fi 1.000 și ceva de apartamente, deocamdată nu s-a decis”, a declarat Tiberius Cămașe.
- Dan Fiterman construiește un bloc în Tătărași: terenul l-a cumpărat de la o avocată din Baroul Iași
- Dezvoltatorul complexului cu 20 de etaje, de lângă Arcadia Hospital: „Proiecția de timp este de la zero la plus infinit”
- A fost reactivat proiectul imobiliar de pe strada Lascăr Catargi! Vecinii au făcut front comun ca să stopeze investiția
Mitropolia vrea o biserică în noul cartier
Și Mitropolia Moldovei și Bucovinei a intervenit cu o adresă la Primăria Iași, când a aflat de proiectul imobiliar. Vrea o biserică ortodoxă în complex.
„Având în vedere că în zona cuprinsă între cartierele Alexandru și Galata există doar 3 parohii, fiecare cu un număr de aproximativ 3.500 – 4.000 familii, respectuos, venim cu rugămintea ca la aprobarea PUZ-ului pentru construirea ansamblului, să introduceți, în măsura în care este posibil, și amplasarea unui locaș de cult ortodox, care să răspundă atât nevoilor locuitorilor din viitorul cartier, cât și pentru o rearondare a parohiilor”, a fost cerința Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, printr-o adresă din data de 15.03.2024.
Dacă trece de Consiliul Local, proiectul va ajunge la etapa de autorizare.